Banán krém(2 személyre):Először karikázzunk fel egy banánt,ezután 1-1,5dl tejjel öntsük fel és végül egy evőkanál mézzel mixeljül meg.
Hozzávalók:1 banán
1-1,5dl tej
1 evőkanál méz
Citromos lazacfilé
(1 személyre):Először öntsünk olivaolajat egy serpenyőbe,majd a filét sóval és borssal fűszerezzük.
Kissé melegítsük fel a serpenyőt és utána tegyük bele a filézett,fűszerezett lazacot.Egyik oldalán 3 a másikon pedig körülbelül 1 percig süssük.-›és máris eheti a finom lazacot (egy kis citrommal leönthetjük).
Hozzávalók:1 filézett lazac
olivaolaj
só,bors
(citrom)
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!
Olivás,borsos pirítós:Először öntsünk egy kis olivát egy toastkenyérre,úgy,hogy jól átigya a kenyér.Utána tegyétek be a kenyérpirítóba és pirítsátok szépre,és,ha szép aranyszínű,ropogós a kenyér,akkor jól csináltad.Ezután tedd ki egy tányérra és tegyél rá egy csipet sót és borsot.Végül egy kis fokhagymakrémet kenjetek rá.
Hozzávalók:1 vagy 2 toast kenyér
olivaolaj
só,bors
fokhagymakrém
BON APPETIT!
Pacal(6 főre):Felkockázod a csülökhúst és teszel hozzá kb.30dkg kolozsvári felkockázott szalonnát.A hagymát apróra vágod és olajba megpirítod.Ezek után 3-4 dkg pirospaprikát hozzákeversz.Ráöntöd a pacalt,a csülköt és a szalonnát,és kb.10-15 percig dinszteled gyakori kevergetés mellett.Ezt követően felöntöd hideg vízzel,úgy,hogy a víz a pacalt éppenhogy ellepje.Ízlés szerint sót,őröltborsot,erőspaprikát és 1 kis konzerv (aranyfácán) sűrített paradicsomot teszünk hozzá.Lassú tüzön főzzük a pacal megpuhulásáig (időnként kevergetve),ez kb. 2-3 óra.Mielőtt levesszük a tűzről,előtte kb. 1,5 dl vörösbort öntünk hozzá,majd ezt 10-15 percig nagy lángon kevergetés közben elforraljuk.
Főtt krumplival tálaljuk.
Hozzávalók:
Jó étvágyat!!!!!
Szavazás